Шановні відвідувачі сайту, тривають технічні роботи.

Наразі ми проводимо оновлення платформи сайту та модернізуємо сервіси і сторінки.
У роботі сайту можливі перебої, а також деякі сторінки можуть відображатися з помилками.
Приносимо вибачення за тимчасові незручності.

Практичний психолог – професія сучасності

   тут

Вдало вибери професію,

Вклади в її душу,

Тоді щастя само тебе відшукає.

(К. Д. Ушинський)

  Актуальність деяких професій стає все більшою в умовах зростання складності світу та прискорення науково-технічного прогресу. До них належить і професія психолога, яка на сьогоднішній день є особливим видом діяльності, а також вимагає певних особистісних якостей, особливої ​​структури світогляду.

  Професія "психолог" з'явилася в XX столітті. Процес її формування неоднозначно протикав у різних країнах та сферах соціального життя. Найбільший розвиток вона отримала в США, Великобританії, Франції, Німеччині, Австрії, Швейцарії.

  Сьогодні коли суспільні процеси стають більш динамічними, часто виникають напружені ситуації у взаєминах між людьми, в колективах та родинах. У зв'язку з дефіцитом спілкування, підвищилася роль практичних психологів, діяльність яких найбільше визнана у сфері педагогічної, медичної, соціальної, консультаційної психології. спортивно розвиваються й інші напрямки практичної психології: економічна, юридична, активна, військова.

  У нашій країні проблема підготовки практичних психологів найбільшу актуальність набула останнім часом, тому що з'являється предметна сфера, де знадобилася допомога кваліфікованих психологів-професіоналів. Бурхливий розвиток різних галузей, тісно пов'язаних з економічними і соціальними проблемами суспільства, вимагає підготовки практичних психологів у галузі реклами, промисловості, бізнесу, менеджменту, консультативної та терапевтичної практики. Потреби цих галузей стимулюють технологічну, інструментально-технічну підготовку майбутніх психологів. У той же час часто забутими залишаються цінності, етичні аспекти мотивації, тобто основна складова особистості, що визначає якість і специфіку майбутніх практичних психологів. В першу чергу приймається це підтримка формування професійної спрямованості, яка є системоутворюючим фактором підготовки професійних психологів. Однак психолого-педагогічні традиції формування і професійного розвитку особистості, які на сьогоднішній день накопичені в психологічних та педагогічних науках, і досі явно недостатньою мірою застосовуються в системі підготовки практичних психологів. Адже безумовно є практичний підхід до навчання, можливість навчатися у професіоналів, які постійно займаються терапевтичною психологічною практикою. Не менше є психологічних тренінгів, які розвивають майбутніх психологів і як фахівців, і як особистість. і досі явно недостатньою мірою використовують в системі підготовки практичних психологів. Адже безумовно є практичний підхід до навчання, можливість навчатися у професіоналів, які постійно займаються терапевтичною психологічною практикою. Не менше є психологічних тренінгів, які розвивають майбутніх психологів і як фахівців, і як особистість. і досі явно недостатньою мірою використовують в системі підготовки практичних психологів. Адже безумовно є практичний підхід до навчання, можливість навчатися у професіоналів, які постійно займаються терапевтичною психологічною практикою. Не менше є психологічних тренінгів, які розвивають майбутніх психологів і як фахівців, і як особистість.

  У рамках діяльності «Центру психолого-педагогічної інформації» наукова бібліотека Рівненського державного гуманітарного університету пропонує своїм користувачам віртуальну виставку: «Практичний психолог – професія сучасності».

  Виставка презентує видання, що є у фондах наукової бібліотеки РДГУ і містить наступні розділи:

1. Психолог як особистість і професіонал

2. Основні напрямки професійної діяльності практичного психолога:

 - психодіагностика

 - психологічне консультування

 - психопрофілактика

 - психологічна корекція

 - психологічна реабілітація

3. Інтернет-посилання

  Віртуальна вставка розрахована на широке коло науковців, докторантів, аспірантів, викладачів, психологів, студентів та всіх тих, хто цікавиться питаннями психологічної науки.

 

Наукова бібліотека - освітній, науковий, інформаційний та культурно-просвітницький підрозділ Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ).

Детальніше

Статистика відвідувань

СьогодніСьогодні63
ВчораВчора177
За тижденьЗа тиждень572
За місяцьЗа місяць4766
ВсьогоВсього137969
Найбільше 675 : 02-12-2023

Контакти

м. Рівне, вул. Пластова, 31
Україна

E-mail: library@rshu.edu.ua

тел. (0362) 63 33 45