Шановні відвідувачі сайту, тривають технічні роботи.

Наразі ми проводимо оновлення платформи сайту та модернізуємо сервіси і сторінки.
У роботі сайту можливі перебої, а також деякі сторінки можуть відображатися з помилками.
Приносимо вибачення за тимчасові незручності.

Основні напрямки професійної діяльності практичного психолога: психологічна реабілітація


 
  29. Діти вулиці: хто вони і як їм допомогти : навч. посіб. / Упоряд.: О. Главник, Н. Комарова. – Київ : Главник, 2006. – 111 с. – (Б-чка соціального працівника)
  У книзі розкриваються концептуальні засади розуміння принципів розвитку бездоглядних і безпритульних дітей, шляхи допомоги їм та реабілітації. Соціально-економічні перетворення в країні загострили проблему "дітей вулиці", яка існувала завжди, але під іншою назвою - "педагогічно запущені діти". Наростаючи прогрес, не знаючи належного регулювання з боку держави, сьогодні вона набула загальнонаціональних масштабів.

 


 
  30. Бочелюк В . Й. Психологія людини з обмеженими можливостями : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл. / В. Й. Бочелюк, А. В. Турубарова. – Київ : ЦУЛ, 2011. – 260 с.
  Проаналізовано теоретико-методологічні основи психології людини з обмеженими можливостями в межах спеціальної психології, визначені предмет, об'єкт і завдання цієї науки. Також зосереджено увагу на соціально-психологічних особливостях людини зі справжніми психофізичними порушеннями та основі її психологічної реабілітації. Значно увага приділяється основам психологічної готовності вчителя до педагогічної діяльності з дітьми з психофізичними порушеннями, визначено зміст та психологічну структуру до такого роду педагогічної діяльності, методику її діагностики, а також систему корекційної діяльності з підвищення рівня готовності вчителя до професійної діяльності.

 


 
  31. Дегтяренко Т . М. Корекційно-реабілітаційна діяльність : стратегія управління : монографія / Т.В. М. Дегтяренко. – Суми : Унів. кн., 2015. – 401 с.
  Монографія присвячена проблемам методології корекційно-реабілітаційної діяльності. Висвітлено теоретичні засади комплексної допомоги особам, які мають психофізичні порушення з позицій корекційної педагогіки та в комплексі з іншими науками. Обґрунтовано сутність, визначено роль і місце інституту управління системою корекційно-реабілітаційної допомоги на регіональному рівні. Запропоновано теоретичну модель підготовки фахівців до управління корекційно-реабілітаційною допомогою.

 

    32. Дегтяренко Т . М. Корекційно-реабілітаційна робота в спеціальних дошкільних закладах для дітей з особливими потребами : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл. / Т. М. Дегтяренко, Л. С. Вавіна ; М-во освіти і науки України, Сум. держ. пед. ун-т ім. А. С. Макаренка. – Суми : Унів. кн., 2018. – 301 с.
  У посібнику основні завдання системи корекційно-реабілітаційної роботи в спеціальних дошкільних закладах для дітей з особливими потребами, наведено модель сучасної системи допомоги цим дітям, практичні матеріали щодо роботи з дітьми з психофізичними порушеннями.

 

    33. Івашкевич Е . З. Психологічна реабілітація хворих з особистісними розладами : навч.-метод. посіб. для студентів вищ. навч. закл. / Е. З. Івашкевич, Н. О. Михальчук ; М-во освіти і науки України, Рівнен. держ. гуманіт. ун-т, Міжнарод. економіко-гуманіт. ун-т ім. акад. С. Дем'янчука. – Рівне : 2011. – 55 с.
  У навчально-методичному посібнику виділено соціально-психологічні передумови дослідження виникнення та розвитку тютюнопаління серед школярів різних вікових груп – проблема, яка не має достатньої кількості. Проаналізовано питання емоційної тривожності молодших школярів, описані помилки сімейного виховання, запропоновано детермінаційні психологічні характеристики педагогічних впливів, спрямованих на запобігання, виникнення та розвиток тютюнопаління у дітей молодшого, підліткового та старшого шкільного віку. Останній розділ посібника розкриває особливості диференційованого догляду за психічно хворими.

 

    34. Кондратенко В . Заїкання : феноменологія та основні напрями реабілітації : навч. посіб. для студентів дефектолог. ф-тів вищ. пед. навч. закл. / В. Кондратенко, В. Ломоносов ; М-во освіти і науки України, Нац. пед. ун-т ім. М. п. Драгоманова, Ін-т корекц. педагогіки і психології. – Київ : КНТ, 2006. – 69 с.
  Розкрито сучасні погляди щодо етіології, патогенезу заїкання, реабілітації заїкованих у психофізіології, психології та корекційної педагогіки. Представлені клінічні та психолого-педагогічні характеристики різних форм заїкання; інтегративно представлені сучасні методики та технології подолання заїкання.

 


 
  35. Михальчук Н . О. Психологічна реабілітація хворих з розладами інтелекту : метод. посіб. для студентів вищ. навч. закл. / Н. О. Михальчук, Е. З. Івашкевич ; М-во освіти і науки України, Рівнен. держ. гуманіт. ун-т, Міжнар. економіко-гуманіт. ун-т ім. С. Дем'янчука. – Рівне : Принт Хауз, 2017. – 79 с.
  Методичний посібник розкриває основні критерії психологічної реабілітації людей з інтелектуальними розладами. Авторами зосереджено увагу на розділах, які описують організаційні основи допомоги психічно хворим з інтелектуальними розладами. Охарактеризовано засади реабілітаційної роботи психічно хворих з інтелектуальними розладами у стаціонарі лікувального закладу.



    36. Михальчук Н . О. Основи психологічної реабілітації : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл / Н. О. Михальчук, Р. З. Поташнюк, Е. З. Івашкевич ; М-во освіти і науки України, Рівнен. держ. гуманіт. ун-т, Міжнар. економіко-гуманіт. ун-т ім. акад. С. Дем'янчука. – Рівне : РДГУ : МЕГУ, 2006. – 191 с.
  Навчальний посібник містить матеріали про сутність медичної психології та психологічної реабілітації, окреслює соціально-психологічні передумови виникнення та розвиток тютюнопаління серед школярів різних вікових груп, висвітлює особливості диференційованого догляду за психічнохворими.

 


 
  37. Шевців З . М. Основи соціально-педагогічної діяльності : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл. / З. М. Шевців. – Київ : ЦУЛ, 2012. – 246 с.
  У посібнику розкриваються теоретико-методологічні засади соціально-педагогічної діяльності, технології, методи і форми роботи з девіантними і обдарованими дітьми та молоддю, неблагополучними сім'ями, групами, підлітковими та молодіжними об'єднаннями; подаються шляхи подолання конфліктних і кризових ситуацій; висвітлюється організація соціально-педагогічної роботи соціального педагога в системі освіти України.


 

Наукова бібліотека - освітній, науковий, інформаційний та культурно-просвітницький підрозділ Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ).

Детальніше

Статистика відвідувань

СьогодніСьогодні69
ВчораВчора331
За тижденьЗа тиждень2083
За місяцьЗа місяць6277
ВсьогоВсього139480
Найбільше 675 : 02-12-2023

Контакти

м. Рівне, вул. Пластова, 31
Україна

E-mail: library@rshu.edu.ua

тел. (0362) 63 33 45