Шановні відвідувачі сайту, тривають технічні роботи.

Наразі ми проводимо оновлення платформи сайту та модернізуємо сервіси і сторінки.
У роботі сайту можливі перебої, а також деякі сторінки можуть відображатися з помилками.
Приносимо вибачення за тимчасові незручності.

Основні напрямки професійної діяльності практичного психолога: психологічне консультування

 


 
  14. Безлюдна В . І. Психологічне консультування : навч.-метод. матеріали / В.В. І. Безлюдна ; М-во освіти і науки України, Рівнен. держ. гуманіт. ун-т, Ін-т психології та педагогіки, каф. вікової та пед. психології. – Рівне : РДГУ, 2013. – 91 с.
  Навчально-методичні матеріали охоплюють коло питань, пов’язаних з поняттями психологічної допомоги, організацією консультування, засобами ведення консультативного процесу, ознайомлюють з основними напрямками консультативної практики, а також з основними психотерапевтичними школами психодинамічного та інших напрямків.

 

    15. Мельничук О . Б. Основи психоконсультування та психокорекції : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл., які навч. за спец. "Практична психологія" / О. Б. Мельничук ; М-во освіти і науки України, Нац. пед. ун-т ім. М. п. Драгоманова. – 2-ге вид., стер. – Київ : Каравела, 2017. – 389 с.
  Навчальний посібник висвітлює загальні та практичні проблеми основ психологічного консультування та психологічної корекції. Розділяють спеціальні питання засад психологічного консультування, його організація та використовує техніку консультування, висвітлюють зміст, принципи та методи надання психологічної допомоги та питання практики психологічного консультування з різними категоріями клієнтів, розкривають питання теорії та практики психологічної корекції.

 

 

    16. Митник О . я. Психологічне консультування : навч.-метод. посіб. / О. я. Митник, І. В. Томаржевська ; нац. пед. ун-т ім. М. п. Драгоманова, ф-т педагогіки і психології, каф. практ. психології. – Київ : Слово, 2016. – 124 с.
  У посібнику презентовано форми й методи роботи викладача на лекційних та практичних (лабораторних) заняттях курсу; представлено зміст короткого лекційного матеріалу, навчальне забезпечення практичних (лабораторних) занять у вигляді професійних проблемно-пошукових завдань, завдань для самостійної роботи та самоконтролю знань; тести для перевірки якості знань учнів.

 

 

 


 
  17. Психологічна допомога сім'ї : навч. посіб.: У 3 кн. Кн. 1 / за ред. З. Г. Кісарчук, О. І. Єрмусевич. – Київ : Главник, 2006. – 127 с. – (Психологічний інструментарій).
  Посібник присвячено питанням психологічної допомоги сім'ї. У цьому розглядаються особливості сучасної української сім'ї як соціальної одиниці, що функціонує в умовах кризи. Аналізується її специфіка як клієнта психологічної консультації. Висвітлюються найбільш поширені моделі сучасної сімейної психотерапії та консультування, обговорюються особливості їх застосування у вітчизняних соціокультурних умовах. Пропонується ряд розроблених авторів теоретико-методичних підходів до роботи з сім'єю.

 


 
  18. Цимбалюк І . М. Психологічне консультування та корекція : модульно-рейтинговий курс : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закладів / І. М. Цимбалюк ; М-во освіти і науки України. – Київ : Професіонал, 2005. – 649 с.
  Посібник створено відповідно до програми підготовки фахівців із психології у вищих навчальних закладах. Наведено матеріали оглядових лекцій і тюторських занять для лекційних і практичних занять з курсу "Основи психологічного консультування" за модульно-рейтинговою технологією викладання. Зміст цієї книги можна дати читачеві лише схему, загальний орієнтир для консультативної роботи. Вона як буквар для тих, хто знайомиться з консультуванням; захоплююче поняття для тих, хто цікавиться практичною психологією; систематичне керівництво для тих досвідчених психоконсультантів, хто має звичку чітко розкласти все на своїх місцях.

Наукова бібліотека - освітній, науковий, інформаційний та культурно-просвітницький підрозділ Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ).

Детальніше

Статистика відвідувань

СьогодніСьогодні44
ВчораВчора212
За тижденьЗа тиждень27
За місяцьЗа місяць1014
ВсьогоВсього141223
Найбільше 675 : 02-12-2023

Контакти

м. Рівне, вул. Пластова, 31
Україна

E-mail: library@rshu.edu.ua

тел. (0362) 63 33 45