Шановні відвідувачі сайту, тривають технічні роботи.

Наразі ми проводимо оновлення платформи сайту та модернізуємо сервіси і сторінки.
У роботі сайту можливі перебої, а також деякі сторінки можуть відображатися з помилками.
Приносимо вибачення за тимчасові незручності.

Психолог як особистість і професіонал

    1. Бочелюк В . Й. Психологія : вступ до спеціальності : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл. / В. Й. Бочелюк, В. В. Зарицька ; М-во освіти і науки України, Гуманіт. ун-т Запорізький ін-т держ. та муніципал. упр."ЗІДМУ", Дніпропетровськ. держ. аграр. ун-т. – Київ : ЦУЛ, 2007. – 286 с.
  У навчальному посібнику подається загальне виявлення про професійну діяльність психолога, особливості його самовизначення та професіоналізації студентів-психологів. Також висвітлюються особистісні диспозиції психолога як основа його готовності до професійної діяльності. Посібник містить опис основних напрямків роботи практичного психолога.

 

    2. Дуткевич Т . В. Практична психологія: вступ до спеціальності : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл. / Т. В. Дуткевич, О. В. Савицька. – 2-ге вид. – Київ : ЦУЛ, 2010. – 255 с.
  У навчальному посібнику розкриваються теоретико-методологічні засади практичної психологічної діяльності, законодавчо-правові та нормативні основи практичного психолога в різних сферах соціальної практики, вимоги до діяльності й практикуючого психолога.

 

    3. Іванова О . В. Психологія: вступ до спеціальності : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл. / О. В. Іванова, Л. М. Москалюк, С. І. Корсун ; М-во внутр. справ України, Нац. акад. внутр. справ. – Київ : ЦУЛ, 2013. – 183 с.
  Пропонований навчальний посібник дає загальне уявлення про психологію як науку, становлення психології у донауковий період, становлення наукової психології та існуючі галузі цієї науки. Також у посібнику розглядаються основні види діяльності психолога у всьому їх розмаїтті, зокрема, напрями діяльності практичного психолога.

 


 
  4. Приходько Ю . О. Практична психологія: введення у професію : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл. / Ю. О. Приходько. – 2-ге вид., допов. – Київ : Каравела, 2010. – 231 с.
  У навчальному посібнику розкрито історію становлення практичної психології та сферу її застосування у наш час. Охарактеризовано весь зміст видів психологічної допомоги: психологічної профілактики, психологічної діагностики, психологічного консультування, психологічної корекції, психологічної терапії. Особливу увагу приділено діяльності практичного психолога у сфері освіти.

 

    5. Рибалка В . В. Честь і гідність особистості як предмет діяльності практичного психолога / В.В. В. Рибалка. – Київ : Шкільний світ, 2010. – 126 с.
  У посібнику висвітлено культурологічні та аксіопсихологічні аспекти проблеми честі і гідності особистості, її прояви і розвитку в учнівської молоді та дорослих. Запропоновано аксіопсихологічні засоби формування й утвердження честі і гідності учнів і педагогічних працівників. Показано спроби визначення феноменів честі і гідності особистості, а також якісно охарактеризовано кожну частину зміни цих критеріїв.

  

    6. Скок А . Г. Психологічна служба освіти : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл. / А. Г. Скок, І. М. Ющенко. – Київ : Слово, 2013. – 238 с.
  У посібнику викладено основні теоретичні, методичні та практичні питання навчальної дисципліни "Психологічна служба освіти". В основних розділах посібника представлені різноманітні напрямки та методи роботи практичного психолога з дітьми дошкільного та шкільного віку. Особливу увагу приділено роботі з педагогічним колективом закладів освіти.

 

    7. Строяновська О . В. Психологічна служба в системі освіти : практикум з навч. курс для практ. психологів : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл. / О. В. Строяновська. – Київ : Каравела, 2010. – 175 с.
 Посібник розроблений для практичних психологів у системі освіти. Практикум дає можливість узагальнити теоретичні та практичні знання з різних психологічних дисциплін, навчитися використовувати їх на практиці з розподілом ефективної організації психологічної служби в школі.

Наукова бібліотека - освітній, науковий, інформаційний та культурно-просвітницький підрозділ Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ).

Детальніше

Статистика відвідувань

СьогодніСьогодні212
ВчораВчора173
За тижденьЗа тиждень1569
За місяцьЗа місяць970
ВсьогоВсього141179
Найбільше 675 : 02-12-2023

Контакти

м. Рівне, вул. Пластова, 31
Україна

E-mail: library@rshu.edu.ua

тел. (0362) 63 33 45