Шановні відвідувачі сайту, тривають технічні роботи.

Наразі ми проводимо оновлення платформи сайту та модернізуємо сервіси і сторінки.
У роботі сайту можливі перебої, а також деякі сторінки можуть відображатися з помилками.
Приносимо вибачення за тимчасові незручності.

Педагогічна майстерність

 



 

 Педагогічна майстерність не є справою талановитих людей, майстром може зробитися кожний, якщо йому
допоможуть і якщо він сам
буде працювати.

А. Макаренко

   Як наукова проблема, вона постала у XIX ст. Дослідники педагогіки тлумачать її як найвищий рівень педаго­гічної діяльності, який виявляється в тому, що у відведений час педагог досягає оптимальних наслідків, «синтез наукових знань, умінь і навичок методичного мистецтва і особистих якостей учителя», комплекс властивостей особистості педагога, що забезпечує високий рівень самоорганізації педагогічної діяльності.       Педагогічна майстерність – це професійне вміння оптимізувати всі види навчально-виховної діяльності, спрямувати їх на всебічний розвиток та удосконалення особистості, що забезпечує високу організацію педагогічного процесу. Вона харктеризується високим рівнем розвитку спеціальних узагальнених вмінь, і, звичайно, суть його – в особистості педагога, його позиції, здатності керувати діяльністю на високому рівні. Велике значення у цьому контексті має володіння ним педагогічною технікою.
   Педагогічна майстерність грунтується на високому фаховому рівні педагога, його загальній культурі та педагогічному досвіді. Розглядається як вияв власного «Я» у професії, як самореалізація особистості вчителя в педагогічній діяльності, тому ви­значається як вища, творча його активність, що передбачає доцільне використання методів і засобів педагогічного взаємовпливу в кожній ситуації навчання та вихован­ня. Така доцільність є результатом засвоєння системи знань і уявлень про закони навчання, технології розвитку дитини, а також індивідуальні особливості педагога, його спрямованість, здібності та психофізичні дані.
  Наукова бібліотека Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ) репрезентує користувачам віртуальну виставку «Педагогічна майстерність» з питань педагогічної майстерності вихователя, вчителя, викладача закладу вищої освіти, яка містить інформацію про видання, що знаходяться у фондах наукової бібліотеки РДГУ.

  Віртуальна виставка містить наступні розділи:

1. Педагогічна майстерність вихователя дошкільного навчального закладу;

2. Педагогічна майстерність вчителя та її основні елементи;

3. Педагогічна майстерність викладача закладу вищої освіти;

4. Інтернет-посилання.

Наукова бібліотека - освітній, науковий, інформаційний та культурно-просвітницький підрозділ Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ).

Детальніше

Статистика відвідувань

СьогодніСьогодні203
ВчораВчора185
За тижденьЗа тиждень895
За місяцьЗа місяць5637
ВсьогоВсього132009
Найбільше 675 : 02-12-2023

Контакти

м. Рівне, вул. Пластова, 31
Україна

E-mail: library@rshu.edu.ua

тел. (0362) 63 33 45