Шановні відвідувачі сайту, тривають технічні роботи.

Наразі ми проводимо оновлення платформи сайту та модернізуємо сервіси і сторінки.
У роботі сайту можливі перебої, а також деякі сторінки можуть відображатися з помилками.
Приносимо вибачення за тимчасові незручності.

Дарунок науковій бібліотеці

Наукова бібліотека РДГУ

отримала в дарунок монографію

«Отаман «Тарас Бульба»: між міфом і реальністю»

     Автор книги – Марчук Ігор Володимирович (народився в м. Рівне) історик, завідувач відділу історії Рівненського обласного краєзнавчого музею. Автор понад 100 наукових та науково-популярних праць з історії визвольної боротьби України.    

       У монографії «Отаман «Тарас Бульба»: між міфом і реальністю» на основі значної кількості джерел висвітлено життєпис Тараса Боровця («Бульби»). У книзі проаналізовано політичні погляди, економічну, військову й розвідувальну діяльність повстанського ватажка та з’ясовано, чи був він насправді засновником Української повстанської армії. Значну увагу в дослідженні присвячено зародженню бульбівського руху на волинському Поліссі. У виданні вперше спростовано значну кількість міфів, які з’явилися на сторінках мемуарів отамана «Армія без держави».

        Висловлюємо щиру подяку Марчуку Ігореві Володимировичу за подароване монографічне дослідження, яке буде корисним не тільки науковцям, студентам – майбутнім історикам, політологам, але і широкому колу читачів.

 

Наукова бібліотека - освітній, науковий, інформаційний та культурно-просвітницький підрозділ Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ).

Детальніше

Статистика відвідувань

СьогодніСьогодні479
ВчораВчора279
За тижденьЗа тиждень1450
За місяцьЗа місяць6192
ВсьогоВсього132564
Найбільше 675 : 02-12-2023

Контакти

м. Рівне, вул. Пластова, 31
Україна

E-mail: library@rshu.edu.ua

тел. (0362) 63 33 45