Шановні відвідувачі сайту, тривають технічні роботи.

Наразі ми проводимо оновлення платформи сайту та модернізуємо сервіси і сторінки.
У роботі сайту можливі перебої, а також деякі сторінки можуть відображатися з помилками.
Приносимо вибачення за тимчасові незручності.

Ж.-Ж. Руссо про розвиток людини в умовах природного виховання

 

 

 

  9. Ж.-Ж. Руссо про виховання нової людини // Педагогіка : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закладів / С. П. Максимюк. – Київ : Кондор, 2009. – С. 369–371.

  У даному розділі посібника розглянуто вагомий внесок Ж.-Ж. Руссо в практику виховання нового покоління. На думку вченого, виховання повинне бути природовідповідним, тобто відповідати віку дитини і здійснюватися в умовах природи. Висвітлено основні періоди розвитку людини від народження до повноліття та методи її виховання.

 

 

  10. Ж.-Ж. Руссо – розвиток в умовах природного виховання // Курс загальної психології : підруч. для студентів вищ. навч. закладів / П. А. М'ясоїд. – Київ : Алерта, 2011. – Т. 1. – С. 237–241.

  У підручнику, в окремому розділі розглянуто відомі праці Ж.-Ж. Руссо «Про суспільну угоду, або принципи політичного виховання» та «Еміль, або Про виховання», що відображають суспільно-політичні та психолого-педагогічні погляди автора. Обгрунтовується ідея розвитку людини в умовах природного виховання.

 

 

 11. Ідея вільного виховання Ж.-Ж. Руссо. Вікова періодизація та система виховання Ж.-Ж. Руссо // Історія педагогіки : навч. посіб. / М. В. Левківський. – Київ : Центр учб. літ-ри, 2008. – С. 34–36.

  В окремому розділі навчального посібника розглянуто систему виховання за теорією Ж.-Ж. Руссо. Висвітлено вікову періодизацію дитини та окреслено зміст виховання по кожному періоду дитинства.

 

 

 

 

 

 

Наукова бібліотека - освітній, науковий, інформаційний та культурно-просвітницький підрозділ Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ).

Детальніше

Статистика відвідувань

СьогодніСьогодні444
ВчораВчора456
За тижденьЗа тиждень1409
За місяцьЗа місяць5603
ВсьогоВсього138806
Найбільше 675 : 02-12-2023

Контакти

м. Рівне, вул. Пластова, 31
Україна

E-mail: library@rshu.edu.ua

тел. (0362) 63 33 45