Шановні відвідувачі сайту, тривають технічні роботи.

Наразі ми проводимо оновлення платформи сайту та модернізуємо сервіси і сторінки.
У роботі сайту можливі перебої, а також деякі сторінки можуть відображатися з помилками.
Приносимо вибачення за тимчасові незручності.

Діти з особливими потребами в загальноосвітньому просторі

  35. Васильченко Л. Особливості організації моніторингових досліджень розбудови інклюзивного освітнього середовища / Л. Васильченко, С. Лупінович // Нова педагогічна думка. – 2018. – № 2. – С. 75–78.

  У статті розглянуто питання створення інклюзивного освітнього середовища в умовах розбудови нової української школи. Зроблено висновок про те, що процес запровадження інклюзивної освіти потребує поєднання всіх напрямів наукових досліджень і створення специфічної системи моніторингу.

nf0001

 

  36. Верба І. Модель розвитку інноваційного навчального закладу «Школа рівних можливостей» / І. Верба // Рідна школа. – 2017. – № 7-8. – С. 56–58.

  Стаття висвітлює розвиток запровадження інклюзивної освіти в навчально-виховний процес загальноосвітнього закладу.

nf0001

 

  37. Гриш Н. І. Працюємо з дітьми з особливими потребами / Н. І. Гриш // Дитина з особливими потребами. Інклюзивна освіта. Дефектологія. Корекційна робота. – 2017. – № 1. – С. 9–10.

  У статті розглянуто проблеми адаптації дітей із особливими потребами до умов навчання в освітньому закладі та шляхи залучення дітей у шкільний колектив, їх адаптація до навчально-виховного процесу закладу. Запропоновано сучасні поради щодо роботи з аутичними, тривожними та з гіперактивними дітьми.

nf0001

 

  38. Данілавічюте Е. Діти з особливими освітніми потребами в інклюзивному середовищі / Е. Данілавічюте // Особлива дитина: навчання і виховання. – 2018. – № 3. – С. 7–19.

  У статті розкрито сутність понять «шкільна неуспішність», «дизонтогенез», аналіз причин їх виникнення, міжнародний досвід становлення інклюзивної освіти. Розглянуто поняття «діти з особливими освітніми потребами», визначено «класифікаційні ознаки» особливих освітніх потреб щодо пріоритетності освітнього критерію, а також окреслено категорії дітей з особливими освітніми потребами, навчання яких може відбуватися в умовах інклюзії.

nf0001

 

  39. Євдокимова О. М. Порушення усного та писемного мовлення школярів з епілепсією в умовах інклюзії / О. М. Євдокимова // Логопед. – 2017. – № 5. – С. 39–43.

  Стаття присвячена проблемі порушення мовленнєвої функції дітей, які страждають на епілепсію. Підкреслюється актуальність вивчення специфічних порушень мовлення внаслідок тяжкого захворювання з теоретичної та практичної точки зору в умовах інклюзивного навчання.

nf0001

 

  40. Каплієнко А. Інклюзивне навчання дітей з особливими освітніми потребами в позашкільних закладах / А. Каплієнко // Особлива дитина: навчання і виховання. – 2018. – № 2. – С. 65–75.

  Стаття присвячена впровадженню принципів інклюзивного навчання в роботу позашкільних навчальних закладів. Представлено результати впровадження методики роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в гуртку декоративно-ужиткового напрямку.

nf0001

 

  41. Києнко-Романюк Л. Школа для всіх у дії: психолого-педагогічний аспект / Л. Києнко-Романюк // Нова педагогічна думка. – 2017. – № 2. – С. 107–109.

  Стаття окреслює психолого-педагогічні аспекти успішної реалізації ідей «Школа для всіх» у рамках інклюзивної освіти. Розглянуто особливості взаємодії у системі «учень-батьки-учитель» з урахуванням психолого-педагогічних умов.

nf0001

 

  42. Коврігіна Л. М. Формування готовності вчителя до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання / Л. М. Коврігіна // Освіта та розвиток обдарованої особистості. – 2017. – № 11. – С. 10–16.

  Стаття присвячена проблемам готовності до реалізації інклюзивної освіти дітей з обмеженими можливостями здоров'я в умовах закладу загальної середньої освіти. Представлено результати, що ілюструють основні труднощі, а також параметри професійної та психологічної готовності вчителя до включення «особливої» дитини до освітнього процесу.

nf0001

 

  43. Ониськів М. С. Використання інтегрованих технологій у процесі особистісно-зорієнтованого навчання дітей з особливими освітніми потребами. / М. С. Ониськів, О. С. Білінська // Дитина з особливими потребами. – 2019. – № 2. – С. 2–4.

  У статті розглянуто класифікацію інтегративних технологій навчання, як один із ефективних шляхів сприяння процесу особистісно-зорієнтованого навчання школярів з особливими освітніми потребами.

nf0013

 

  44. Пацай Т. В. Алгоритм роботи щодо впровадження та організації інклюзивного навчання у навчальному закладі / Т. В. Пацай // Логопед. – 2017. – № 8. – С. 9–12 ; № 9. – С. 10–15.

  У статті подано методичні рекомендації керівникам навчальних закладів, педагогічним працівникам, батькам, щодо організації інклюзивного навчання в загальноосвітніх навчальних закладах.

nf0001

 

  45. Пацай Т. В. Особливості організації інклюзивного освітнього простору в загальноосвітньому навчальному закладі / Т. В. Пацай // Дитина з особливими потребами. Інклюзивна освіта. Дефектологія. Корекційна робота. – 2018. – № 2. – С. 2–4.

  Стаття містить типові навчальні плани щодо організації інклюзивного навчання в школі на допомогу керівникам навчальних закладів, педагогічним працівникам та батькам.

nf0001

 

  46. Пацай Т. В. Порядок роботи щодо організації та проведення інклюзивного навчання у загальноосвітньому навчальному закладі : на допомогу керівникам навчальних закладів, педагогічним працівникам, батькам / Т. В. Пацай // Дитина з особливими потребами. Інклюзивна освіта. Дефектологія. Корекційна робота. – 2018. – № 1. – С. 4–13.

  У статті обгрунтовується актуальність запровадження інклюзивного навчання дітей з особливими потребами в умовах загальноосвітнього навчального закладу.

nf0001

 

  47. Таранченко О. Ефективні технології викладання в інклюзивній школі / О. Таранченко // Початкова школа. – 2017. – № 5. – С. 50–53.

  У статті розглянуто організацію інклюзивного навчання з використанням технології диференційованого викладання.

nf0001

 

  48. Тополь В. Немає дітей, яких неможливо навчити - є неправильно підібрані цілі й методи / В. Тополь, О. Семко // Англійська мова в початковій школі. – 2018. – № 11. – С. 20–29.

  У статті конкретизовано зміст діяльності вчителя та асистента вчителя інклюзивного класу загальноосвітнього закладу, щодо реалізації методів навчання та виховання учнів з особливими освітніми потребами.

nf0001

 

  49. Федоренко О. Інклюзивне навчання: оцінювання учнів з особливими освітніми потребами / О. Федоренко // Особлива дитина: навчання і виховання. – 2018. – № 2. – С. 76–86.

  У статті акцентовано увагу на проблемі оцінювання учнів з особливими освітніми потребами. Запропоновано апробовані інструменти для оцінювання, що сприяють індивідуальному прогресу і плануванню індивідуальної швидкості учнів.

nf0001

 

  50. Федоренко С. М. Особливості організації проектної діяльності учнів з особливими потребами в спеціальних освітніх закладах / С. М. Федоренко // Трудова підготовка в рідній школі. – 2018. – № 1. – С. 15–18.

  У статті акцентовано увагу на актуальній проблемі освітньої діяльності школярів з особливими потребами. Представлено метод проектів, який відкриває необмежені можливості для підвищення якості навчання в спеціальних закладах освіти.

nf0001

 

  51. Фісун Т. В. Щодо питання освіти дітей з особливими потребами / Т. В. Фісун, О. В. Семененко // Дитина з особливими потребами. Інклюзивна освіта. Дефектологія. Корекційна робота. – 2018. – № 6. – С. 2–3.

  У статті розглянуто актуальні питання корекційно-розвивальної роботи в освітньому навчальному закладі, зміст, методику та організаційні форми навчання учнів з особливими освітніми потребами.

nf0001

 

  52. Шевців З. М. Основи інклюзивної педагогіки : підручник / З. М. Шевців. – Київ : ЦУЛ, 2018. – 247 с.

  Підручник присвячений актуальній проблемі - інклюзії, проблемі включення дітей з особливими освітніми потребами у навчальний процес загальноосвітньої школи. У підручнику узагальнено і систематизовано різні підходи до визначення педагогіки інклюзивної освіти.

nf0001

 

  53. Яковлева С. До питання психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами інклюзії / С. Яковлева // Вища школа. – 2017. – № 5-6. – С. 85–94.

  У статті висвітлено питання доцільності введення окремих посад в інклюзивному класі задля кваліфікованої допомоги дітям із психофізичними порушеннями.

nf0001

 

  54. Яценюк Л. Сучасні підходи щодо організації навчального процесу дітей із особливими освітніми потребами / Л. Яценюк, Р. Козак // Нова педагогічна думка. – 2018. – № 2. – С. 82–84.

  У статті розглянуто питання сучасних підходів щодо організації навчального процесу дітей з особливими освітніми потребами за різними формами навчання. Розкрито особливості навчальної діяльності за інклюзивною формою освіти, висвітлено питання організації освітнього процесу в спеціальних навчальних закладах з урахуванням їх поетапного переходу на нові навчальні плани та програми.

nf0001

 

Наукова бібліотека - освітній, науковий, інформаційний та культурно-просвітницький підрозділ Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ).

Детальніше

Статистика відвідувань

СьогодніСьогодні62
ВчораВчора164
За тижденьЗа тиждень27
За місяцьЗа місяць6434
ВсьогоВсього139637
Найбільше 675 : 02-12-2023

Контакти

м. Рівне, вул. Пластова, 31
Україна

E-mail: library@rshu.edu.ua

тел. (0362) 63 33 45