Шановні відвідувачі сайту, тривають технічні роботи.

Наразі ми проводимо оновлення платформи сайту та модернізуємо сервіси і сторінки.
У роботі сайту можливі перебої, а також деякі сторінки можуть відображатися з помилками.
Приносимо вибачення за тимчасові незручності.

Професійна підготовка учителів до роботи в інклюзивному освітньому середовищі

  19. Волошина О. Підготовка майбутніх учителів до навчально-виховної роботи в умовах інклюзивного середовища / О. Волошина // Особлива дитина: навчання і виховання. – 2017. – № 1. – С. 31–39.

  У статті висвітлено моделювання процесу підготовки майбутніх учителів до роботи в умовах інклюзивної освіти. Розкрито теоретичну та методологічну основу моделі підготовки майбутнього вчителя до роботи в умовах інклюзивної освіти. Охарактеризовано компоненти розробленої моделі. Обгрунтовано педагогічні умови підготовки майбутніх учителів до навчально-виховної роботи в умовах інклюзивного середовища.

nf0001

 

  20. Гриньова М. Підготовка педагогічних працівників до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання / М. Гриньова, І. Калініченко // Рідна школа. – 2018. – № 5-8. – С. 39–43.

  У статті визначено характеристики інклюзивних процесів. Зосереджено увагу на адаптації, модифікації, індивідуальній програмі розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Окреслено ключові напрями підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти, які працюють в умовах інклюзії.

nf0001

 

  21. Луценко І. Організаційно-педагогічні умови діяльності асистента вчителя в інклюзивному навчальному закладі / І. Луценко // Особлива дитина: навчання і виховання. – 2017. – № 4. – С. 7–16.

  У статті здійснено аналіз міжнародного досвіду становлення та розвитку практики асистування в інклюзивному середовищі та обгрунтовано використання різних моделей асистування. Проаналізовано нормативно-правові документи, які регламентують діяльність асистента вчителя, внесено пропозиції щодо їх удосконалення.

nf0001

 

  22. Мартинчук О. Підготовка фахівців у галузі спеціальної освіти: нові підходи / О. Мартинчук // Особлива дитина: навчання і виховання. – 2018. – № 1. – С. 14–28.

  У статті охарактеризовано нові підходи до підготовки фахівців у галузі спеціальної освіти в контексті переходу від медичної до соціально-інклюзивної моделі в освіті.

viber image 2019-03-15  09.58.14

 

  23. Мартинчук О. В. Підготовка фахівців зі спеціальної освіти до професійної діяльності в інклюзивному освітньому середовищі : монографія / О. В. Мартинчук. – Київ : ЦУЛ, 2018. – 430 с.

  Монографія присвячена результатам дослідження проблеми фахової підготовки фахівців зі спеціальної освіти до професійної діяльності в інклюзивному освітньому середовищі. Охарактеризовано сутність та структуру готовності майбутнього фахівця зі спеціальної освіти до професійної діяльності в умовах інклюзивного освітнього простору; науково обгрунтовано концепцію підготовки фахівця зі спеціальної освіти за актуальною в сучасному українському освітньому просторі професійною кваліфікацією - спеціальний педагог інклюзивного закладу освіти; презентовано систему підготовки майбутнього фахівця зі спеціальної освіти до професійної діяльності в інклюзивному освітньому середовищі.

nf0001

 

  24. Савчук З. Психологічна готовнісь учителя до роботи в інклюзивному просторі: теоретичний аспект / З. Савчук, Л. Москалюк // Особлива дитина: навчання і виховання. – 2017. – № 2. – С. 42–47.

  У статті проаналізовано теоретичні аспекти психологічної готовності вчителя загальноосвітнього навчального закладу до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання. Основна увага приділена визначенню ключових показників професійної та психологічної готовності педагога в інклюзивному просторі.

nf0001

 

  25. Тарадюк Д. Професійна підготовка тьюторів до роботи в інклюзивному освітньому середовищі як педагогічна проблема / Д. Тарадюк // Нова педагогічна думка. – 2018. – № 1. – С. 87–89.

  У статті висвітлено актуальні проблеми формування професійної підготовки майбутніх вихователів до тьюторської діяльності в інклюзивному освітньому просторі.

nf0001

 

  26. Шевців З. М. Професійна підготовка майбутніх учителів початкової школи до роботи в інклюзивному середовищі загальноосвітнього навчального закладу : монографія / З. М. Шевців. – Київ : ЦУЛ, 2017. – 383 с.

  У монографії обгрунтовано теоретико-методологічні засади поетапної підготовки вчителів початкової школи до роботи в інклюзивному середовищі. Представлено концепцію та модель формування соціально-педагогічної компетентності у студентів закладу вищої педагогічної освіти для здійснення ними роботи в інклюзивному середовищі.

nf0001

 

Наукова бібліотека - освітній, науковий, інформаційний та культурно-просвітницький підрозділ Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ).

Детальніше

Статистика відвідувань

СьогодніСьогодні51
ВчораВчора164
За тижденьЗа тиждень16
За місяцьЗа місяць6423
ВсьогоВсього139626
Найбільше 675 : 02-12-2023

Контакти

м. Рівне, вул. Пластова, 31
Україна

E-mail: library@rshu.edu.ua

тел. (0362) 63 33 45