Шановні відвідувачі сайту, тривають технічні роботи.

Наразі ми проводимо оновлення платформи сайту та модернізуємо сервіси і сторінки.
У роботі сайту можливі перебої, а також деякі сторінки можуть відображатися з помилками.
Приносимо вибачення за тимчасові незручності.

Інклюзивна освіта – від основ до практики

 

  12. Галущенко С. С. Соціальний педагог та інклюзивна освіта / С. С. Галущенко // Шкільному психологу усе для роботи. – 2017. – № 3. – С. 18–21.

  У статті розглянуто поняття інклюзивної освіти, основні засади соціального захисту дітей-інвалідів та роль соціального педагога в навчанні та вихованні дітей з обмеженими можливостями.

nf0001

 

  13. Засенко В. Спеціальна освіта: кроки до змін / В. Засенко // Особлива дитина: навчання і виховання. – 2017. – № 1. – С. 7–12.

  У статті окреслено особливості реалізації державної політики у вирішенні проблем громадян з особливими потребами. Визначено, що реформування системи освіти для дітей з особливими потребами й, насамперед, з інвалідністю, відбувається з урахуванням прогресивних світових тенденцій, від іституалізації до інклюзії.

nf0001

 

  14. Колупаєва А. А. Сучасна інклюзивна парадигма в освіті дітей з особливими потребами / А. А. Колупаєва, Л. В. Наконечна // Педагогіка і психологія. Вісник Академії педагогічних наук. – 2017. – № 1. – С. 57–63.

  У статті окреслено основні напрями парадигмальних змін в освіті дітей з особливими потребами, пов’язані з розбудовою інклюзивної освіти в Україні. Особлива увага надається кадровому забезпеченню інклюзивного навчання, зокрема діяльності асистента вчителя як члена професійної мультидисциплінарної команди.

nf0001

 

  15.Мартинчук О. Інклюзивна освіта: ідея, практика і суспільна цінність / О. Мартинчук // Дошкільне виховання. – 2018. – № 10. – С. 2–5.

  У статті розглянуто інклюзивну освіту як соціальний та освітній феномен, що є невід’ємним складником освітнього простору України.

nf0001

 

  16. Наконечна Л. Основоположні підходи в інклюзивній освіті в країнах Північної Америки та Україні / Л. Наконечна // Особлива дитина: навчання і виховання. – 2017. – № 4. – С. 65–72.

  У статті представлено специфіку трактування та втілення ключових підходів інклюзивної освіти в Канаді, США та Україні. Розглянуто розвиток, удосконалення та поширення інклюзивної практики в освітній системі України.

nf0001

 

  17. Родименко І. Інклюзивне навчання: ретроспективний екскурс та аналітичні висновки для впровадження в Україні / І. Родименко // Особлива дитина: навчання і виховання. – 2017. – № 4. – С. 17–26.

  У статті представлено ретроспективний аналіз впровадження інклюзії в країнах Європи. Акцентується увага на нормативних, організаційних, методичних, дидактичних аспектах трансформацій в освітній системі для забезпечення впровадження інклюзивного навчання.

nf0001

 

  18. Топол В. Кілька неочевидних тез про інклюзивну освіту / В. Топол // Англійська мова в початковій школі. – 2018. – № 9. – С. 8–10.

  У статті розкрито зміст понять «інклюзія», «інклюзивне освітнє середовище». Розглянуто особливості інклюзивного навчання дітей з порушенням псих-фізичного розвитку.

nf0001

 

Наукова бібліотека - освітній, науковий, інформаційний та культурно-просвітницький підрозділ Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ).

Детальніше

Статистика відвідувань

СьогодніСьогодні59
ВчораВчора164
За тижденьЗа тиждень24
За місяцьЗа місяць6431
ВсьогоВсього139634
Найбільше 675 : 02-12-2023

Контакти

м. Рівне, вул. Пластова, 31
Україна

E-mail: library@rshu.edu.ua

тел. (0362) 63 33 45